Doen waar je blij van wordt
Leuk dat je even kennis wilt maken! Mijn naam is Marjolein Janssen en ik ben sinds 2014 de trotse eigenaar van Cuizien. Koken is altijd mijn passie geweest! Hoe fantastisch is het dan als je van je hobby je werk kunt maken. Benieuwd hoe ik dit heb gedaan? Blijf dan even lezen, in vogelvlucht neem ik je mee in hoe Cuizien uiteindelijk is ontstaan.
Het kan haast niet anders, ik moet met een kookboek in mijn handen geboren zijn. Al van jongs af aan stond ik in de keuken. Nieuwsgierig naar alles wat met koken te maken had. Daar waar een ander kind een stripboek las, koos ik recepten uit om zelf aan de slag te gaan en thuis restaurantje te spelen. Toen ik ouder werd kwam er een nieuwe passie bij: reizen en de wereld ontdekken! Mijn twee liefdes combineerde ik door in mijn werk te kiezen voor de hotellerie en privé iedere gelegenheid aan te grijpen om uren in de keuken te staan. Uitgebreide diners verzorgen. Geen zakken chips op tafel maar bijzondere borrelhapjes maken. En met de feestdagen zorgen voor feestelijke maaltijden.
In mijn omgeving begon ik steeds vaker te horen dat ik ‘iets moest gaan doen met mijn kooktalent’. En eerlijk gezegd, bij mij kriebelde het ook al een tijdje om van mijn passie mijn werk te maken. Een paar jaar geleden ben ik daarom met Cuizien begonnen en verzorg ik met veel plezier catering-en kok aan huisopdrachten.
Inmiddels heb ik mijn opleiding tot basis- en zelfstandig werkend kok afgerond. Ik kan het iedereen aanraden: Ga voor je passie en doe waar je blij van wordt!